Skip to content

January 16, 2014

Pizzaoppskrift

Pizza, Italias svar på lapskaus. Slik kan man for eksempel lage en:

Deig

  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 2 dl lunket vann

Rør dette ut i en passe stor bolle

  • 3 ss olivenolje, eventuelt rapsolje.
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker

Rør dette inn i bollen til det blir en deig. Dekk til bollen med et håndkle. Etter en halvtime har du nå en deig du kan kjevle ut til en flat fin pizzadeig.

Fyll

Rør sammen et glass med tomatsaus og en boks med hakkede tomater. Ha gjerne i litt sukker om ønskelig og smør et tjukt, passende lag med dette over pizzadeigen.

Ellers når det gjelder fyll, står man selvsagt veldig fritt. Man kan ta det man har og det man liker, eller man kan rett og slett gjøre som følgende:

  • Strø et tynt lag (ca. halvparten av det du har tenkt å bruke) med revet ost over hele pizzaen.
  • Skiver med Strandaskinke.
  • Oppskjærte skiver med champinjong.
  • Dryss over noen pinjekjerner.
  • Dæsj noen klatter med pesto rundt omkring. Bruk gjerne litt over et halv glass.
  • Skiver med oppskjært mozarella.
  • Dryss over resten av osten.
  • Krydre med pizzakrydder og-/eller oregano.

Hell litt olivenolje over hele pizzaen, ha den i ovnen og stek den på 225 grader i 15-20 minutter. Serveres med en kald pils type Dahls!

Handleliste:

  • Dahls Pils
  • Hvetemel
  • Tørrgjær
  • Olivenolje
  • Salt
  • Sukker
  • (Revet) ost
  • Strandaskinke
  • Champinjong
  • Pinjekjerner
  • Pesto
  • Mozarella
  • Pizzakrydder
  • Oregano
    Read more from Matoppskrifter

    Share your thoughts, post a comment.

    (required)
    (required)

    Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

    Subscribe to comments