Skip to content

March 23, 2014

Auduns Pasta

Hvem kunne ha trodd, Audun har sin egen pasta. 3 normale personer blir gode og mette av følgende. 2 sultne personer blir derimot stappmette og sofaliggende.

Pastasaus

Først kan det være greit å gjøre klart en del ting først, så det er klart til å ha i gryten når du trenger det.

Noen små forberelser

  • Hakk opp 1 stk løk i små biter.
  • Skjær opp to store gulrøtter i biter som stavmikseren din klarer å håndtere. Har du ikke stavmikser (eller lignende), så gjelder det å hakke opp i så små biter du bare kan.
  • Hakk opp 3 fed hvitløk
  • Skjær opp 10-12 sorte oliven i små biter

Ha så 6 spiseskjeer olivenolje i en passe stor kjele, etterfølgt av løk og gulrøtter. Stek dette til løk blir blank i fargen, altså før den blir noe som helst stekebruk.

  • Ta så i hvitløken. Denne trenger ikke steke noe særlig før du går videre, for da forsvinner smaken
  • 3-4 dl vann
  • Smuldre opp to terninger med buljong over kjelen, rør det godt inn og la det koke på svak varme i 20-30 min. Varierer veldig, men når ca. 15-20% av vesken er kokt bort kan du gå videre.
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 boks/glass tomatpurre.
  • 1 boks ophakkede tomater.
  • Olivenbitene du allerede har skåret opp
  • 2-3 spiseskjeer med olivenolje

Nå skal dette stå å småkoke i 10-15 minutter til, mens du smaker til med pepper og basilikum. Og da er tiden inne for å steke kjøttdeig og koke pastaen.

Pasta

Du kan bruke hva du vil av pasta, men jeg er kanskje mest glad i de lange tynne sakene (tagliatelle eller linguine). Får du tak i fersk pasta, er det helt klart å foretrekke. Når du starter med pastakokingen, hell oppi et brett med hele cherrytomater sammen med pastaen.

Kjøttdeig

Kjøttdeig, eller kanskje helst karbonadedeig må også til. Sausen skal holde til 500g med kjøttdeig. Krydre godt med pepper mens du steker. Når kjøttdeigen er ferdig, ha kjøttdeigen opp i pastasausen.

Servering

Noe som er veldig gøy er å legge skiver med oppskjært mozarella på tallerkenen før du har på noe annet. En halv mozarellaklump per porsjon er topp. Ha så over ønsket mengde med pasta (og cherrytomater), og kjøttdeigen over det igjen.

Vintips

Dahls Pils.

Handleliste:

  • Dahls Pils
  • 1 løk
  • 2 store gulrøtter
  • 1 stk hvitløk
  • 1 Glass med sorte oliven
  • Buljongterninger. Grønnsaksbuljong kanskje helst(?)
  • Sukker
  • Olivenolje
  • 1 glass tomatpurre
  • 1 boks opphakkede tomater
  • Ett brett cherrytomater. Helst de på stilk.
  • Basilikum
  • Pepper
  • 500g karbonadedeig/kjøttdeig
  • Ønsket pastatype. Helst lang og flat
  • Mozarella

 

Read more from Matoppskrifter

Share your thoughts, post a comment.

(required)
(required)

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments